Possiblement, l’àrea de música fou de les primeres en incloure activitats amb aparells electrònics com el radio-cassette o el reproductor de CDs en el seu dia a dia, atesa la importància de les audicions en l’àrea. Ara bé, en els darrers anys la música ha sofert un important procés de digitalització tant en la seva creació com en la seva reproducció. Avui dia, la gran majoria d’audicions que fan els alumnes de música no sobrepassen el període clàssic, és a dir, més de dos-cents anys de distància entre l’oient i el músic. Som conscients de la importància i de la necessitat de conèixer aquesta música però tenim la sensació de què, quant a aquest tema, l’àrea de música podria fer una passada endavant, com ho ha fet el concepte de música. Per aquesta raó, proposem la inclusió d’un estudi de gravació dins l’aula de música. Aquest estudi ens permetrà dur a terme activitats d’enregistrament i producció de música digital, així, els alumnes tendran més eines per desgranar i seleccionar la música que escolten en el seu dia a dia, convertint-los en oients crítics. En resum, volem que trenquin amb la tendència actual de sentir en comptes d’escoltar la música.
Pensam que la integració de les TICa l’aula és important per a:
- No amagar els infants de la realitat tecnològica actual, L’escola té l’obligació de mostrar-se com un reflexe de la societat i, com a grup, pensam que fer ulls clucs a tots els avanços seria privar d’informació els alumnes.
- L’estalvi de materials orgànics com paper i tinta, seguint una línia de consciència amb el medi ambient, pensam que la utilització d’eines com els ordinadors o les pissarres digitals ajudaria a reduir l’ impacte ambiental i ens permetria dur a terme una educació sostenible.
- Donar resposta a les exigències de la societat de la informació. Actualment la obligació d’un docent és la de posar a l’abast dels alumnes, les eines per aconseguir aquesta informació.
- El treball per competències bàsiques. L’aprenentatge d’un infant no es pot dividir en àrees, per això, tampoc ho hauria de fer l’educació que rep. L’aprenentatge per competències estan a l’ordre del dia i els dinamisme que ens ofereixen les TIC ens ajuden en aquest canvi.
- L’estalvi econòmic. Som partidaris de què la rellevància dels llibres de text en l’escola es vagi reduint progressivament. No només per què les noves tendències educatives així ho demanen, sinó que suposen una gran despesa econòmica.
No hay comentarios:
Publicar un comentario