L’escola en què tenim pensat desenvolupar-hi el nostre projecte no disposa de cap mitjà per dur-hi a terme aquest tipus d’activitats. Per tant, tot el material que necessitam introduir dins l’aula de música per instal·lar el nostre estudi haurà de ser, o bé d’una altra aula de l’escola (com és el cas de l’ordinador) o bé haurà de ser comprat específicament per a aquest projecte (la resta de material necessari). El que necessitam per a dur-lo a terme és:
Ordinador:
Equipat amb un processador i7 a 2’8 GHz , amb un mínim de 4GB DDR-2 de Memòria Ram, 120GB de memòria al disc dur, un processador amb capacitat per a moure amb fluïdesa programes de gravació i edició de àudio, programes de reproducció d’ àudio, editors de textos… Equipat amb un monitor, un teclat, un ratolí, una gravadora de cd-roms (per a poder extreure els àudios en un format reproduïble a qualsevol equip de so). Al centre hi ha ordinadors amb aquestes característiques, només faria falta que se’n aportés un per a sempre estar a l’estudi de l’aula de música.
Sistema operatiu:
L’ordinador pot estar equipat amb qualsevol dels sistemes operatius vigents: Windows Vista o 7, Ubuntu, Linux, Mac os X Leopard. Tot i en quan sigui possible instal·lar-hi un programa d’edició musical que ens serveixi per a l’estudi i el pugui moure amb fluïdesa. El sistema operatiu també estaria inclòs a l’ordinador.
Programes de gravació, edició i reproducció d’audio:
Audacity Garageband, Live, Logic…La millor opció que tenim és l’Audacity ja que és un software lliure, té una fàcil utilització i està disponible per a la major part dels sistemes operatius. Tot i que tenim altres opcions com és el garage band, que apart d’ edició i gravació ens permet incloure: loops, pre-gravacions que venen amb el mateix programa per a incloure a les gravacions pròpies o per a muntar arrangements, peces o cançons senceres només combinant alguns d’aquests loops o samplers. A part d’això, aquest també ens permet la utilització d’un controlador Midi, un teclat Midi que ens permet fer gravacions de qualsevol instrument per a incloure a les nostres creacions i ens les transcriuria a notació musical. Si volguéssim utilitzar aquest programa tendríem un altre requisit que seria que l’ordinador hauria d’estar equipat amb el sistema operatiu Mac OS X Leopard.
Entrada i sortida de so:
Micròfons, cables Jag, cables canon, altaveus. Es podria disposar d’un controlador Mi-di per aprofitar totes les funcions dels programes d’edició i enregistrament de so, i poder fer les posteriors composicions amb més llibertat. Faltaria aconseguir algun micròfon més, alguns cables i, com els pianos de l’escola no tenen sortida USB, haurem de connectar-los per Jag.
Targeta o Taula de so:
Necessitarem una targeta o una taula de so per a connectar els micròfons i fer que la qualitat del so d’entrada sigui de bastant qualitat. L’escola no disposa d’aquestes, per tant haurem d’adquirir una de les dues; per uns 300 €. Pensam que la taula amb entrada USB seria una molt bona opció ja que també ens serviria de sortida de so, facilitaria les connexions i podríem fer gravacions simultànies a 4 canals.
Altre equipament:
Peus de micròfon, faristols, cadires o taburets, una taula per a l’ordinador i la taula de so, suports per els altaveus…
Quant a la utilització de l’estudi, no fa falta tenir una formació específica en els programes esmentats. Aquests no són d’una alta complexitat i amb una mica de pràctica es dominen força bé.
No hay comentarios:
Publicar un comentario