lunes, 6 de junio de 2011

Activitat 4: Multimèdia.

4.1 Presentació dels materials multimèdia.
En el nostre projecte, a més d’enregistrar, els alumnes han de ser capaços de conèixer el funcionament d’una taula de gravació i ho han d’experimentar en primera persona. Per això hem pensat en dos elements multimèdia que ens permeten interactuar amb una taula de mescles i de gravació virtualment. El primer que proposam és un joc en flash Joc en flash que ens permet interactuar amb els diferents canals, intensitats de volum i els distints elements que sonen a la base electrònica que hi ha per defecte. D’aquesta manera els infants podran tenir una primera impressió de com és i com funciona una taula de mescles i gravació.

Per adintrar-los una mica més dins el món de les taules de mescles hem pensat en el software Atomix Player que és una versió molt més elaborada d’una taula de mescles. Amb aquest software tenim un ventall més gran de possibilitats amb les que interactuar, ja que a diferència del joc, amb aquest software podem mesclar cançons, modificar la seva freqüència, la seva altura, introduir efectes i un llarg etc. Aquest software ens permet utilitzar els nostres propis mitjans i les nostres pròpies cançons, així evitarem la repetició del que ve donat per defecte.

Aquests elements multimèdia estarien pensats per a la part on els nins experimenten en primera persona la tasca d’un tècnic de so. Emperò, el projecte no només contempla això, sinó que una de les parts i més importants és l’enregistrament. Per tant, els alumnes han de ser capaços de saber mantenir la pulsació, dur bé el ritme, entonar bé, saber esperar les entrades, etc.
Per això, hem pensat en emprar aquestes planes webs on es troben moltes activitats multimèdia per millorar tots aquests aspectes. Les planes web són les següents: http://www.aprendomusica.com/index.htm    http://www.musicaenalcala.com/images/stories/juegos/presentacion.swf

Aquestes webs ens presenten molts recursos per treballar distints aspectes musicals, com ara: les distintes notes, la duració de les notes, l’escala musical, aprendre cançons, jocs on es desenvolupa la oïda musical, altres on es coneixen instruments, hi ha dictats musicals, audicions i un llarg etc.
Amb aquestes webs, totalment gratuïtes, el que pretenem és ajudar els nins amb les seves mancances, i ja que la web ens ofereix aquest gran ventall de recursos, cada alumne podria treballar amb independència de la resta de l’alumnat, prenent atenció a les seves mancances i fent les acitivitats que el mestre considera oportunes per a cada alumne.


4.2 "Multimèdia, què i per a què" de Jordi Quintana.
Quines implicacions creus que tenen des del punt de vista educatiu els multimèdies? Quines són les avantatges "educatives" dels multimèdia?

La utilització d’elements multimèdia, a més de ser un suport visual,  ens ajuda a trencar amb la seqüencialització del text, és a dir, amb elements multimèdia ja no és necessari tenir una direccionalitat d’esquerra a dreta i d’ adalt a abaix ja que ens permeten fer bots d’una informació a un altre amb un sol clic. Per tant, trencam amb la direccionalitat lectora i podríem dir que el que s’està fent ara no es llegir, sinó navegar.

Amb aquesta navegació el que es crea és un vincle entre l’ordinador (la màquina) i  l’usuari (la persona) de manera que els podríem etiquetar com un emissor i receptor. La persona va clicant, interactuant i navegant pels elements que l’ordinador li ofereix i així es van creant interaccions que comporten una gratificació, uns estímuls positius i una complicitat entre la màquina i la persona.

Hem de tenir en compte, també, la senzillesa i la velocitat immediata de resposta que ens ofereixen els ordinadors, per tant, aquest fet dóna peu a què qualsevol persona, sense tenir coneixements previs, pugui interactuar amb els elements multimèdia, ja que basta amb clicar i veure el que passa. Així, es van creant connexions i aprenentatges de manera totalment constructivista.

En les aplicacions a l’escola, primer de tot, hem de tenir en compte la realitat tecnològica a la que estan sotmesos els integrants de la societat actual per adonar-nos-en que la època de la societat lletrada està quedant endarrerida. Per això, el text escrit com a tal, ha de trobar una reubicació perquè ja no és l’únic element d’informació del que disposam avui en dia.
Els elements multimèdia ens donen moltes possibilitats que els textos escrits no ens donen. La possibilitat d’exemplificació, d’interacció amb els elements, de comparació o de referència, de l’accés a exemples, són algunes de les possibilitats que els elements multimèdia ens garanteixen i que, per tant, hem d’aprofitar per enriquir i estimular l’educació dels alumnes.

Els ordinadors,  s’estan convertint en un nou mitjà de l’anomenada interacció social, és a dir, entre l’ordinador i l’usuari és crea un cicle d’informació. L’usuari emet i l’ordinador rep, processa i emet informació nova cap a l’usuari que ara és ell el que rep, processa i torna emetre informació.

No hay comentarios:

Publicar un comentario