lunes, 6 de junio de 2011

Activitat 9. Elements per la reflexió.


1. Quins són els beneficis i millores que promou el vostre projecte?

-Podem exportar a fora de l’escola tot el que feim a l’aula, per així mostrar-ho als pares, i que els nins puguin recordar quan vulguin el que han fet a l’escola durant l’assignatura de música.
-Els nins es podran autoavaluar.
-Incloure les TICs al currículum i adaptar les activitats per a fer-ne ús.
-Fomentar el treball per competències bàsiques.
-Donar resposta a les exigències que suposa les tecnologies de la informació.


2. Qui fa servir l'ordinador?

-S’entén que el mestre és qui s’encarregarà de les gestions amb l’ordinador. Ara bé, depenent de l’activitat se’n faran càrrec els alumnes,si l’activitat és dins l’alula se’n fa càrrec l’alumne tècnic de so, el qual no sempre és el mateix alumne,sinó que va rotant.Si es tracta d’una activitat més complexa,els alumnes utilitzaran els ordinadors de l’aula d’informàtica.

3. Què aprèn qui fa servir l'ordinador?

- Utilització dels programes esepecífics per a la gravació. Utilització de totes les parts d’un estudi de gravació. Diferents valors com la disciplina, el respecte dels torns, del material i l’ordre.

4. Fa coses diferents a les que feia sense l'ordinador?

-Sí. Enregistrant les activitats aconseguim donar per concluït un procés d’aprenenetatge que moltes vegades quedava obert sense aquest. Es prepararan activitats més adients per a l’enregistrament i els alumnes tendran la possibilitat d’escoltar el que creen.

5. Com es treballa la competència TIC en el vostre projecte?

-Cap de les activitats que proposam va dirigida explícitament a l’assoliment d’aquesta competència, hem intentat, com convida a fer el currículum crear activitats on la competència TIC es treballi paralelament amb altres, però sobretot, treballam la competència lingüística.

6. Valorau la qualitat dels materials que heu creat, tot seguint criteris de valoració de la qualitat tècnica, estètica-comunicativa i didàctica.

-Qualitat tècnica: La qualitat tècnica de les nostres creacions, es presenta de forma irregular ja que, d’alguna manera depenia del coneixement que teníem dels diferents programes que hem anat utilitzant, però en general pensam que, tractant-se en molts casos de la primera vegada que hem fet aquest tipus d’activitats, creacions, el resultat obtingut ha estat molt positiu.

-Esteticocomunicativa: En quant a n’aquest apartat, podem dir que a l’hora de fer el power point vàrem haver de corregir alguns aspectes de la nostra presentació:
-Abundància de text.
-Manca de dinamisme.
Però atenent a les pautes donades per la mestra, vàrem aconseguir resoldre aquestes incorreccions. Fent del resultat final una creació dinàmica, atractiva i eficient.

-Didàctica: Per ventura, les possibilitats didàctiques del nostre projecte són una mica limitades en comparació amb alguns dels presentats pels companys, tot i que pensam que pot ser molt útil en activitats concretes. Pensam que el tipus d’activitats que ens ofereix el nostre projecte no quedaven cobertes abans.

7. Valorau el vostre propi procés de treball. El procés de treball del grup i l'aportació individual i personal de cadascun al grup.

- En una primera reunió, vàrem decidir quin seria el nostre projecte. Valoràrem totes les propostes i escollírem la que, pensàvem que ens ajudaria a participar d’una manera més equitativa a tots els membres del grup i que tenia una major relació amb la nostra especialitat.
Una vegada escollit el tipus de projecte vam proposar seguir un ritme de feina per tal de funcionar tot el quatrimestre de la mateixa manera, cosa que ens ha anat força bé. Vam decidir quedar dues vegades per a cada activitat. El primer que feiem era presentar cadascun del grup el que havia pensat per a l’activitat, per tant feiem una pluja d’ideies per a veure cap on podriem tirar. Després decidíem quiines ideies ens pareixien millors o trobàvem que ens podrien servir més i una vegada fet l’esborrany per a l’activitat un sol membre del grup s’encarregava de redactar-la de desenvolupar-la. Una vegada redactada, ens tornàvem a veure, la revisavem i comentavem que ens pareixia entre tots, per a veure si finalment la deixàvem així o haviem de canviar qualque cosa. Aquest mateix dia de revisió de l’activitat, ja aprofitàvem per a fer l’esborrany de la següent activitat.
Creiem que vertaderament ha funcionat bé aquesta manera de fer feina, ja que al cap i a la fi ens hem vist molts dies, i a part hem utilitzat molt l’editor de textos online cosa que també ha facilitat les coses, ja que mentre un desenvolupava l’activitat els altres podiem veure com anava agafant forma i podiem ajudar.  Tots els membres del grup pensam que tant el procés com el resultat ha estat molt adequat i que si en tenim l’oportunitat qualque dia, intentarem posar-lo en pràctica.

8. Preparau un decàleg per a la utilització didàctica de les TIC.

- Tic Tac, ja és hora.

- Desconnecta l’avorriment, encén les TIC.

- Si un bon ús en vols fer, no les facis malbé.

- Actualitza’t, passa’t al 2.0.

- Tens una actualització pendent: les TIC, començam?

- Les TIC t’ajuden, no molesten.

- Any 1900 : els mestres treballen amb pissarra i guix. Any 2000: els mestres treballen amb pissarra i guix. No és hora de canviar?

- Si de les TIC un bon ús en vols fer, utilitza-les! Però no t’oblidis del paper.

- Les TIC t’ajudaran, però no tot t’ho solucionaran.

-Per a un fer un bon i complet aprenentatge: Llibres, pisarres, pisarres digitals, llapissos, bolígrafs, ordinadors, internet, enciclopèdies...per tant, utilitzem TIC i no TIC, aquest és el KIT de la qüestió.

No hay comentarios:

Publicar un comentario