5.1 Competències TIC del currículum de primària de les Illes Balears.
En el currículum de primària d’educació artística es tracta la competència digital, de la informació i de la comunicació d’una manera ampla. Mitjançant l’ús de la tecnologia de la informació i de la comunicació pretén:
1. Mostrar processos relacionats amb la música i les arts visual
2. Apropar l’alumnat a la creació de produccions artístiques i a l’anàlisi de la imatge i el so i dels missatges que aquests transmeten
3. Mostrar les TICs com un instrument valuós per a la provocació de situacions creatives i d’ampliació del coneixement
4. Fomentar la recerca d’informació sobre manifestacions artítiques
5. Seleccionar i intercanviar informacions referides a àmbits culturals del passat i del present.
La intenció d’aquest projecte és poder fer un tast de totes les branques de coneixement que formen la competènca digital. Ara bé, sens dubte, la branca que va referida la creació de produccions artístiques esdevé vehicular en el nostre projecte. Per altra banda, tractant-se d’un estudi de gravació, la creació de processos d’aprenentatge, mitjançant l’anàlisi auditiva que ens permetia fer aquesta eina, també ha estat un dels nostres objectius. Seguint aquest fil, el nostre projecte vol, en definitva, treballar la creativitat dels infants mitjançant les TIC. Ja per acabar, cal dir que hem aconseguit fer de les TIC un pont entre la competència digital i la competència artística. Així, aquest projecte ens ha permès ‘’Indagar i experimentar les possibilitats del so com a elements de representació i comunicació, i utilizar-les per expressar amb autonomia vivències idees i sentiments’’.
5.2 Organització dels ordinadors.
El nostre projecte contempla, per una banda, un ordinador dins l’aula de música que serà el que anirà connectat a la pissarra digital i als diferents components de l’estudi de gravació, com són la targeta de so i la microfonia (aquest ordinador serà l’encarregat d’emmagatzemar els enregistraments). Per altra banda, les activitats de manipulació i producció es duran a terme a l’aula d’informàtica, amb un ordinador per a cada dos alumnes.
5.3 Relació del software.
A l’hora d’escollir un software de gravació tenim dues opcions: Si el sistema operatiu de l’ordinador és Windows o Linux, la millor opció és utilitzar l’Audacity, per dues raons, és lliure i molt manejable; Si el sistema opertatiu és Mac, una bona opció és augmentar una mica el pressupost i utilitzar el Lògic 9. Aquest programa conté una biblioteca de sons i instruments molt pràctics i fàcils d’utilitzar; així com un gran ventall d’aplicacions d’edició de so.
Pel que fa als ordinadors de l’aula d’informàtica, utilitzaran l’Audacity per poder importar projectes i fer feina d’edició i manipulació del so.
No hay comentarios:
Publicar un comentario